JOBBA HEMMA.

IMG_7141_small

Oj vad länge sedan det var jag skrev något här på bloggen. Jag saknar det och ska försöka få in det i rutinerna igen. Det är mycket nu, för att använda ett slitet gammalt uttryck.

Men tänk ändå att nu sitter jag här och jobbar om dagarna. Med den här utsikten, från den gamla vävstugan som numer agerar kontor. Jag jobbar hemifrån, det fixade sig. Eller det och det förresten, det var väl att ta i. Jag fixade det, faktiskt. Det kom ju inte av sig själv men det var heller inte alltför svårt att få till. Det är i alla fall en otroligt härlig känsla, att kunna knata tvärs över gården och ut hit. Jag arbetar med de kliniska forskningsstudierna, mot världen. Med långa tentakler från det lilla ut i det stora. Det passar mig perfekt. Ibland åker jag till storstan och det trivs jag också med.

Det är många som frågar mig vad jag jobbar med. Jag är av den sorten som tror att folk frågar det bara för att vara artig, och inte för att de verkligen undrar. Vem skulle vara intresserad av det på riktigt liksom. Men sedan har jag förstått att det faktiskt finns de som vill veta på riktigt. Kliniska studier och läkemedelsforskning, vad är det? Och det ska jag berätta mer om en annan dag har jag tänkt. Det är faktiskt ganska spännande.

Renoveringen av kontoret där ute i mjölkrummet och vävstugan är i det närmaste klar. Några detaljer kvar bara och så själva inredningen. Kaffebryggaren har inte heller kommit på plats och det kan man ju sakna lite. Nu får jag så lov att gå in i huset och hämta kaffe och då får jag passa på medan lillan sover för annars blir hon alldeles för mammig.

IMG_7145_small

Mormor är en klippa. Nu när renoveringen av huset har startat för fullt rycker hon ut i princip varje dag och uträttar underverk med barnpassning och annat. Lilla plutt får vara mycket med mormor och det verkar gå hur bra som helst. Tänk att liten snart är så stor att hon ska börja på förskolan!

IMG_7131_small

Det finns en del kvar att göra, om man säger så. Men det går undan med duktiga proffs på plats.

IMG_7129_small

Frostiga mornar och sprakande färger. Händelserika höst.