SISTA SOMMARLOVSHÄNGET.

IMG_6861_small

Sista dagen på det långa och härliga sommarlovet är till ända. I morgon börjar en förväntansfull 4-åring förskolan igen och en småcool 7-åring första klass. En stor dag. Och jag börjar jobba igen efter drygt 16 månaders föräldraledighet. Tänk vad mycket som hänt under de månaderna! En ny liten tjej i familjen. En omåttligt bestämd en som till råga på allt svimmar ibland när hon blir tillräckligt arg. Vi har flyttat från Stockholm till Hälsingland. Och vi har påbörjat renovering av släktgården.

Jag satt här och blev lite melankolisk när jag tänkte på att detta nog är sista dagen någonsin som jag är föräldraledig. Nåväl, någon strödag här och där finns det ännu utrymme för men sådär sammanhänget långt ledig menar jag. För så är det nog. Nu känns det verkligen som att det var sista gången. Man ska väl i och för sig aldrig säga aldrig men det är i alla fall så det känns just nu. Nu ska man alltså jobba och jobba och jobba, i m å n g a år framöver.

IMG_6876_small

Som grädde på moset är det ju också ett nytt jobb jag ska gå till i morgon. Eller gå och gå, jag kommer att arbeta hemifrån. Perfekt när man bosatt sig ute på landet. Jag är så glad att det gick att lösa på det sättet. Utan kompromisser. Att kunna bo som man vill och jobba med det man vill, vilken lyx! I torsdags sa jag hej då till alla fina på det gamla jobbet och fick helt otroligt fina blommor med mig hem.

Dags att koppla bort föräldraledighetshjärnan och koppla på kliniskaprövningshjärnan.